torstai 5. kesäkuuta 2014

Vuosi takana. Miten meni? No, menihän se.

Huh huh! Mikrobiogia, farmakologia, purentafysiologia, propedeuttinen, hammaslääketieteen toimintaympäristöt... Muutama kurssi tässä keväällä/kesällä suoritettavaksi. Aiheet ovat todella mielenkiintoisia, mutta tuo keli tuolla pihalla hieman vie keskittymiskykyä. Olen tosin välillä yhdistänyt opiskelun ja piknikin, mutta kyllähän sen tietää, ettei se kovin tehokasta ole. Pahinta tässä on, että kursseja ei saisi olla kesken, jotta pääsen jatkamaan opintojani ensi syksynä. Nyt ovat kuitenkin kevään viimeisetkin kokeet ohitse ja tarvitsee enää vain odotella tuloksia sekä palauttaa muutama kirjallinen työ.

Olen nyt kaksi vuotta opiskellut preklinikassa ja opiskelussa on ollut tiettyjä vapauksia kuten, että luennoilla läsnäolo ei ole pakollinen. Ensi vuonna kuitenkin alkaa klinikka ja hieman minua hirvittää se, että sitten täytyy joka päivä koko ajan olla läsnä. Opettajat kertovat kuinka rankka 3. vuosi on ja että aikaa ei ole tehdä mitään muuta kuin opiskella. Pieni stressin poikanen jo tässä vaiheessa vaikka siihen on vielä vaikka kuinka aikaa. Toivon kuitenkin, että opiskeluinto säilyy vielä ensi vuonnakin. Ainakin silloin klinikassa pääsee lopulta oikeisiin potilastöihin.

Millainen tämä vuoteni on ollut? Tässä erään viikon aikataulu keväältä: Tiistaina työt loppuivat neljältä. Illalla kuudelta olikin sitten ainejärjestön järjestämän tanssikurssin aika. Tanssii tähtien kanssa-sarjasta tuttu Disa Kortelainen kävi opettamassa meille lattareiden alkeita. Vaikka hampaalla tarvitaan sorminäppäryyttä, tiedämme myös, että hyvä yleiskunto, ergonomia (siitä saa kuulla opinnoissa koko ajan) ja tanssitaito kuuluvat ihmisen perustaitoihin. Loppuviikosta oli vuorossa vuoden viimeinen appro, jossa kierrettiin kaupunkia suorittaen tehtäviä. Viikonloppu tulikin sitten pyhittää tenttiin lukemiselle, jotta pääsen ensi syksynä jatkamaan opiskelua kolmannelle vuodelle. Kolmannelle vuodelle mennessä meillä on klinikkaKYNNYS, mikä tarkoittaa sitä, että jos et läpäise niin et pääse eteenpäin. Neljäntenä vuonna on kuntaKYNNYS. Jos tentit suoritettu kunnolla niin neljännen vuoden jälkeen kesällä päästään kesätöihin oman alan hommiin. Kynnyksistä on kyllä täällä saanut kuulla välillä aivan tarpeeksi, mutta kait niillä vain hyvään pyritään.

Ihanaa mikrobiologiaa! :DJa siis oli tosiaan vähän paniikki tentin kanssa taas. Kello oli nimittäin puoli kolme yöllä pari päivää ennen tenttiä :D

Tänä talvena tuli käytyä paljon bileissä ja töitä tehtyä, joten tähän loppukevääseen ja kesän alkuun siis jäänyt tenttejä ja opiskelua aika paljon. Pitää vielä pinnistää viikon ajan niin sitten voi lähtä mökillä käymään ja ottaa rennosti. Suurin osa teistä varmaan jo kesän aloittanutkin. Viime viikolla oli pääsykokeet ti 27.5. Olin itse töissä pääsykokeessa ja näinkin kaikki hampaan hakijat. Huippua oli katsoa miten pinnistelitte, tärisitte ja mietitte. Osaa jännitti, toiset oli aivan rennosti. Sieltä ne ensi vuoden fuksit kuitenkin löytyy!

Tuutorien kanssa järjestettiin No More Stress-tapahtuma pääsykokeen jälkeen yliopistolla. Oli mahtavaa nähdä ihmisten tunnetilat kokeen jälkeen ja päästä toivottamaan teidät tervetulleeksi yliopistoon ja kesää viettämään. Tänä vuonna Miksun (Mikael Palinperä, 1. vuoden isäntä) kanssa koordinoitiin tapahtuma. Ensi vuonna joku teistä pääsee tähän hommaan Miksun kanssa, kun mä jo porhallan potilaita klinikassa! :D Kiitos kaikille No More Stressiin osannistuneille ja järjestäjille! Yliopisto myös pyysi välittämään kiitokset hyvin järjestetystä tapahtumasta.

Tänään illalla töihin ja niiden jälkeen ehkä komedia festivaaleille kuopion keskustaan!

Hyvää kesää kaikille ja nähdään viimeistään maanantaina 1.9.2014.

Syksyn ensimmäinen opiskelupäivä päättyykin sitten koko yliopiston voimin Starttibileisiin.
https://www.facebook.com/events/1416225561982511/?fref=ts

Tää onkin sit varmaan mun vikoja postailuja tänne. L harmi. Ollut huippua tavata yliopistosta ja meidän alasta kiinnostuneita. Toivottavasti useat teistä pääsee haluamaansa opiskelupaikkaan.

Mageeta kesää toivottaen

Anton Mustonen

Hammaslääketiede

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti