torstai 5. kesäkuuta 2014

Katsaus kuluneeseen lukuvuoteen

Minäkin ajattelin hieman pohtia tätä lukuvuotta ja mitä olen opiskelurintamalla saanut aikaiseksi. Kuvitteena satunnaisia räpsyjä kuluneelta vuodelta.

Syksy alkoi perinteisesti kaupunkisuunnistuksella.
Kulunut vuosihan oli minulle neljäs tietojenkäsittelytieteen parissa, enkä tänä(kään) vuonna saavuttanut mitään konkreettista, kuten kandidaatin tutkintoa. Tästä voin tosin syyttää täysin itseäni ja kummasti ajoitettuja kursseja: kaikki sivuaineet ovat kahta tai kolmea kurssia vaille valmiit, mutta mikään niistä ei ole täysin valmis. Tämä estää tutkinnon saamisen. Joku toinen olisi suorittanut esimerkiksi sivuaineen kerrallaan loppuun ja lunastanut kandin tutkinnon ajallaan, mutta itse valitsin tämän tien. En kuitenkaan ole katunut sitä.
Vuoden aikana tuli opiskeltua ahkerasti, tässä englantia

Opinnot kuitenkin etenivät reippaasti läpi vuoden. Syksyllä aloitin tuoreimman sivuaineeni, kauppatieteiden, opiskelun. Samanaikaisesti kävin myös tietojenkäsittelytieteen, terveystiedon ja opettajan pedagogisten opintojen kursseja. Perehdyin muun muassa tietojenkäsittelytieteen tutkimukseen, suoritin perusharjoittelun Normaalikoululla, pohdin terveyden tämänhetkisiä haasteita ja tutustuin yrittäjyyteen. Kevät jatkui samalla tavalla, ja luin monipuolisesti kaikkia opiskelemiani aineita. Olinkin tänä vuonna loppujen lopuksi hyvin ahkera, ja opintopisteitä kertyi noin 90, kun tavoite on 60 opintopistettä/lukuvuosi.

Pääsiäislomalla piipahdin mökillä
Opintojen ohella ehdin myös tehdä hiukan töitä. Pidin kansalaisopistolla senioreille sosiaalisen median kursseja sekä tänä keväänä uutena aiheena verkkopankin käyttöön painottuneen kurssin. Olen pitänyt kovasti senioreiden opettamisesta ja koen, että olen päässyt harjoittamaan pedagogisissa oppimiani taitoja ja kehittämään niitä edelleen. Olin myös mukana avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen kursseilla, jossa korjasin opiskelijoiden tehtäviä ja kehitin kursseille uusia tehtäviä ja tenttikysymyksiä. Koen, että myös nämä työt ovat tukeneet opiskelemiani asioita. Bonuksena tienasin molemmista hommista hieman, joten tulevana kesänä voin keskittyä opiskelemaan ja lomailemaan.

Joensuun kampuksen vapputapahtumia
Kesän jälkeen starttaa viides opiskeluvuoteni. Tarkoituksena olisi suorittaa puuttuvat sivuaineiden kurssit ja saada sitä kautta kandin paperit, käydä muutama omavalintainen tietojenkäsittelytieteen kurssi ja aloittaa gradun kirjoittaminen. Hyvällä tuurilla minusta siis tulee kandidaatti syksyllä ja maisteri ensi keväänä, tai viimeistään sitä seuraavana syksynä. Vaikka tekemistä siis vielä on, niin voiton puolella ollaan jo. Ennen uuden urakan aloittamista on kuitenkin vuorossa kesä. Vietitpä sen lomaillen, opiskellen tai töitä tehden, muista nauttia auringosta! Syksyllä ehtii taas istua sisällä pimeässä ihan riittävästi.

Mukavaa kesää kaikille!

-Annu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti