perjantai 30. toukokuuta 2014

Luopumista ja uuden aloittamista

Viimeinen päivitys UEF-lähettiläänä. Se kertoo, että lukuvuosi on lopuillaan ja kesä ovella. Omalla kohdallani mennyt kevät on ollut vanhasta luopumisen ja uuden aloittamisen aikaa. Tammikuun lopussa opo-opintojen vuoksi tovin "telakalla" ollut graduni Otanmäen kaivoksen perustamiskeskustelusta valmistui ja helmikuun puolenvälin jälkeen sain filosofian maisterin tutkinnon. Maaliskuussa ennätti vetää työttömänä hieman henkeä, kunnes huhtikuun alussa aloitin työt projektityöntekijänä vanhassa kesätyöpaikassani Outokummun kaivosmuseossa. Kuukausi vierähti nopsaan uusiin maanalaisiin tunnelehin sijoitettavaa "Moderni kaivos" -näyttelyä suunnitellen ja pääsin myös vierailemaan Kylylahden kaivoksessa Polvijärvellä. 


Vappuilemassa Varnitsan vappuboolilla.


Vappua pääsin viettämään vielä perinteisin opiskelijamenoin mm. Ilosaaressa historian ainejärjestön Varnitsan vappuboolilla. Professori Katajalan tarjoama valmistujaisskumppa kruunasi maisterin vapun. Juhlien jälkeen palasin arkeen, kun aloitin työt Outokummun lukiossa. Vajaan kuukauden mittaiseen pestiini historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon vs. tuntiopettajana mahtui kolmen kurssin opettamisen ja kokeiden lisäksi ryhmänohjaajana ja oppilaskunnan ohjaajana toimista. Lyhyt pesti meni nopeasti, varsinkin kun sekä opiskelijat että opettajakollegat ja koulusihteeri ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan. Haikein mielin jaoin tänään ryhmilleni kokeet, 1A-luokalleni stipendit ja painoin viimeisen kerran lukion oven kiinni. Huomiset lakkiaiset jäävät väliin, sillä olen samaan aikaan juhlimassa pikkusiskoni valkolakkia.

Mutta vanhan loppu on uuden alku. Viikonloppu menee valmistumisia juhliessa ja maanantaina alkaa uusi arki Karjalan tutkimuslaitoksella projektitutkijana. Seuraavan kahden vuoden ajan olen UEFilainen, nyt aiempien reilun viiden vuoden sijaan niin sanotusti pöydän toisella puolen eli henkilökunnan jäsenenä. Uudet haasteet odottavat kansainvälisen EUBORDERSCAPES-projektin parissa, jota odotan jännityksellä ja mielenkiinnolla. Heti kesäkuussa on luvassa ainutlaatuinen kokemus tähänastisessa elämässäni, kun osallistun Association for Borderland Studiesin (ABS) eli rajatutkimuksen kansainvälisen järjestön ensimmäiseen maailmankonferenssiin Joensuussa ja Pietarissa.

Toukokuun aikana kesä tuli vihdoin Joensuuhun ja pääsi nauttimaan auringosta esim. kirkon taakse.
Vuosi UEF-lähettiläänä oli mukava ja antoisa. Monta mukavaa lukiota tuli kierrettyä ja monta lukiolaista, abia ja opoa nähtyjä messujen merkeissä. Nyt on aika kiittää kaikkia tykkääjiä ja blogin lukioita, huomenna on aika juhlia!

Sydämelliset onnittelut kaikille kevään valmistuneille! Tsemppiä kaikille hakijoille, joiden pääsykokeet ovat vielä edessä päin! Toivottavasti mahdollisimman monen tie kulkee ensi syksynä johonkin UEF:n kolmesta kampuksesta! Ja tietenkin hyvää kesää, nauttikaa siitä!

Miika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti