tiistai 19. marraskuuta 2013

Vapaa-ajalla?

Tänään illalla olisi ollut Joensuussa opiskelijoita yhteen kokoavat kampussitsit, (sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan ja lauletaan) mutta vähäisen osallistujamäärän johdosta jouduimme perumaan tapahtuman. Näin tapahtuman järjestäjänä on tietenkin harmillista, ettei tapahtumalle ollut kysyntää tänä vuonna. Mutta kuitenkin, ensi syksynä tarkastelemme tapahtuman järjestämistä uudelleen , jos sille olisi silloin enemmän kysyntää. Sattumasta huolimatta, päätimme ystäväporukalla kokoontua pelailemaan Carcassonnea kera viinien ja juustojen. Samaisella porukalla olemme pohtineet mm. vapaa-ajan merkitystä ja mitä se meille järjestöaktiiveille tarkoittanee. Joillekin se on syötävää taikka juotavaa, mutta eräälle se oli nisäkäs. Hetkellisen naurunpurskahduksen jälkeen emme halunneet tietää tämän enempää. :)

On tärkeää, että opiskelijalla on muitakin aktiviteetteja kuin tentteihin lukeminen ja oluesta nauttiminen. Liikunta-aktiviteetteja tuetaan niin liikuntavuoroilla kaupunkien eri saleilla kuin myös opiskelija-alennuksin muissa liikuntamahdollisuuksissa. Oma liikuntaharrastuneisuus on Joensuussa keskittynyt lenkkeilyyn, lihashuoltotreeneihin sekä satunnaisiin ainejärjestön liikuntavuoroihin. Kotikonnuilla ollessani metsästys tulee osaksi harrastusluetteloa, mutta tuokin on jäänyt vähemmälle muiden aktiviteettien johdosta. Vaikken itse ole aloittanut  mitään uutta harrastusta opiskeluaikanani, niin suosittelen sitä muille lämpimästi. Opiskeluaikana on helppo aloittaa uusi liikunnallinen harrastus, vaikkei olisikaan aikaisempaa liikunnallista taustaa. Syksyisin on monia liikunta- ja urheilulajeja joissa on alkeiskurssi ja ilmainen tutustumiskerta. Lisäksi niin syksyisin kuin keväisin järjestetään liikuntailtapäivä, jolloin opetusta ei ole puolenpäivän jälkeen ja monia liikuntalajeja on mahdollista kokeilla kokonaan tai lähes ilmaiseksi.

Se mikä aikatauluihini eniten vaikuttaa, on myös suurin syntini eli järjestötoiminta. Toimin oman ainejärjestöni varapuheenjohtajana ja tapahtumavastaavana, toisin sanoen puheenjohtajamme tukena ja turvana sekä tapahtumien suunnittelijana, työryhmien kokoajana ja organisoijana. Tämän lisäksi olen mukana erään poliittisen opiskelijajärjestön toiminnassa. Järjestötoiminta vaatii oman uhrauksensa kalenterista, mutta antaa kuitenkin niin paljon enemmän kuin ottaa. Siksi suosittelenkin kaikille lämpimästi järjestötoimintaa, sillä ne opettavat tietotaitoja joita ei luennoilta saa. Kyseiset tietotaidot ovat mm. kokouskulttuurin tuntemus ja organisointitaidot.

Kaiken tämän lisäksi on olemassa erilaista kerhotoimintaa kaikilla kampuksilla. Itse en ole niihin osallistunut, mutta olen harkinnut osallistumista lautapelikerhon toimintaan. Kerhot ovat positiivinen lisä opiskelijan arkeen, sillä välillä on hyvä irtautua ja nollata ajatuksia. Kerhot ovat lisäksi siitä mukavia, että niitä voi perustaa kuka tahansa ja hakea ylioppilaskunnan tukea toiminnalleen. Lisäksi kampuksille  ollaan perustamassa vapaa-aika jaostoa, jonne kutsutaan kaikkien ylioppilaskunnan hyväksymien kerhojen edustajat. Näin  pyritään huomioimaan paremmin erilaisten kerhojen tarpeita.

Illanviettoa ystävien kanssa.
Muutaman pelikierroksen jälkeen vietetään luovaa some-taukoa.

Toivottavasti jokainen meillä opiskeleva löytää itselleen sopivan ajanviettotavan, jottei aikaa tarvitsisi yksin tapattaa.

-Juho  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti