torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu kotona

Minä vietin jouluni aivan perinteisesti kotikotona vanhempieni luona täällä Joensuun lähellä. Toisin kuin moni muu paikkakunta ympäri Suomea, me saimme valkoisen joulun. Vaikka lämpömittari on ollut plussan puolella ja vettä satanut, niin maa on vieläkin valkoinen.

Joulun ohjelma on mennyt hyvin perinteisesti. Aattoaamuna heräilin yhdeksän jälkeen ja aamupalan ja muiden aamutoimien jälkeen rauhoituin katsomaan viimeiset minuutit Joulupukin Kuumasta linjasta ja sen jälkeen vuorossa oli Lumiukko, joka on ehdottomasti katsottava joka joulu. Päälle vielä joulurauhan julistuksen katsominen ja loppupäivä vain rentoilua. Illalla kuuden maissa söimme jouluruuan ja noin kahdeksan maissa jaoimme lahjat kuusen alta. Tänä vuonna Joulupukki toi minulle muun muassa viinilaseja, lahjakortteja ja sähkövatkaimen. Olin ilmeisesti ollut tarpeeksi kiltti tänäkin vuonna!

Juustotarjotin paikallaan

Meidän perheessä lanttu- ja porkkanalaatikot ostetaan kaupasta, mutta imelletty perunalaatikko, karjalanpiirakat ja leivonnaiset tehdään itse. Karjalanpiirakat eivät meiltä ihan heti lopu. Joulukuun puolessa välissä pienen 56 kappaleen harjoituserän jälkeen leivoimme äitini kanssa vielä 224 karjalanpiirakkaa lisää (laskimme jokaikisen). Piirakat paistoimme tietenkin leivinuunissa.


Piirakkatalkoot hyvässä vauhdissa
Yleensä joululomalla tulee luettua aika tavalla, mutta tänä jouluna olen lukenut vain Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -lastenkirjan ja aloitellut Mauri Kunnaksen sarjakuva-albumia. Mietinkin, että olenko nyt jotenkin huono kirjallisuuden opiskelija, kun lukusaldo on niin hävettävän alhainen? Jotenkin ei lukeminen nyt kuitenkaan täysillä nappaa, kun tuntuu, että koko syksyn sai viettää kirjojen ja esseiden kanssa. Aikaa olen kuluttanut rentoutumalla ja pelkästään olemisella.


Kuusemme tänään tapaninpäivänä, ulkonakin on vielä valkoista ja jouluruokaa syötiin vielä tänäänkin

Huomisesta alkaen minulla onkin luvassa vähän erilaisempaa lomaohjelmaa pelkän lekottelun ja oleilun sijaan, sillä minä ja poikaystäväni muutamme uuteen asuntoon tässä vuodenvaihteen tienoilla. Alkoihan jo tämä tekemättömyys kyllästyttää! Seuraavat päivät menevätkin tavaroiden kanssa rappusia rampatessa ja edellistä kämppää kuuratessa.

Hyvät uudet vuodet kaikille!

Terveisin,

Maarit, kirjallisuus ja suomen kieli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti