keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Víikkonloppu keskellä viikkoa


Studia-messut ovat takanapäin ja junassa istutaan matkalla kohti Joensuuta. Olo on kuin olisi koko viikonlopun bilettänyt, mutta eihän tässä olla muuta kuin messuilla pari päivää vietetty. Fyysisten kärsimysten (seiso itse kahdeksan tuntia ja huuda kilpaa laulajapojan kanssa) jälkeenkin reissu oli hieno kokemus. Samalla tutustui kanssaopiskelijoihin sekä Savonia että Karelia ammattikorkeakouluista.


Studia-messut ovat isoin koulutustapahtuma Suomessa. Tiistaina kävijöitä oli noin 9000 ja esitteet jaettiin jo silloin ensimmäisen kerran loppuun. Yliopistosta kiinnostuneita riitti. Koko päivän ajan oppi paljon myös muista aloista, kun aina kohdalle sattuneet opiskelijat eivät olleet kiinnostuneet siitä omasta alastani. Suosikkien asemaa koulutusaloista pitivät lääketiede, ravitsemustiede, psykologia, kuppatiede (toim. huom. kauppatiede), oikeustieteet ja farmasia. Anton sai pitää lääketieteen esittelyjä non-stoppina koko ajan.


Tiistai-iltana muilla oli suunnitelmissa yhteistä ravintolareissua koko porukan kanssa Helsingin keskustaan. Leija-Lotan, Elisan ja Maaritin kanssa mietittiin mukaan lähtöä, mutta lopulta idea kuivui kokoon ja ajauduimme vain alakerran hotelliravintolaan. Mummotyyliin olin nukkumassa jo kymmeneltä. Eli se siitä villistä Helsinkiin tutustumisesta...
Keskiviikkoiltana hotellilta lähtiessä tajusin, että en ole edes käynyt ulkona kahteen päivään! Messukeskukseen pääsi liikkumaan sisäkautta ja syömisetkin tuli hoidettua hotellilla. 


Messuilla on yleensä erilaisia oppilaitoksen logolla varustettuja tavaroita (kyniä, heijastimia yms.) tai karkkia, joita jaetaan messukävijöille. Meidän jakotuote tänä vuonna oli polkupyörän satulansuoja, joka esiintyy kuvissa. Tuote sai meidät hyvin innovatiiviselle tuulelle ja keksimme messujen aikana sille monia uusia käyttötarkoituksia. Kuvista tulee esille muutamia kruununjalokiviä. Yksi näistä, kengänsuojat, pelasti kokonaan yhden messuvieraan päivän. Eräällä tytöllä oli kengät hanganneet niin kovin, että hän joutui ottamaan ne pois jalasta. Kengänsuojien ansiosta hän pystyi jatkamaan kiertelyä ja sukat pysyivät puhtaina. Ja tämä on tositarina!


Tässä oli vähän tunnelmia messuista omasta näkökulmastani. Anton bloggaa messuista vielä tällä viikolla ja Facebookissa meidän sivulla on paljon lisää kuvia. Käykää katsomassa!

Eveliina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti