torstai 23. tammikuuta 2014

Tutkimusta ja kesähaaveita pakkasessa

Hyrrrrr, Kuopioon on ihan totta tullut talvi! Työharjoitteluni päättyi viime perjantaina ja olen onnellisesti palannut takaisin yliopiston kampukselle. (: Ei-niin-onnellinen tosiasia on se, että kandin pitäisi edistyä.. Elämä tuntuu olevan niin täynnä kaikkea muuta kuin opiskelua, ettei koulutöille tunnu aina olevan aikaa!

Ainejärjestömme, Socius ry:n, hallitus 2014 järjestäytyi viime viikolla ja minut nimettiin järjestömme varapuheenjohtajaksi. Olen pestiin tyytyväinen ja työt alkoi samantien. Kuopiossa järjestetään tänä vuonna Sosiaalityön tutkimuksen päivät, joille itsekin aion aktiivisesti osallistua. Tämän vuoden teema tutkimuksen päivillä on etiikka, joka on itsellenikin hyvin kiinnostava aihealue. Sosiaalityötä ei voi opiskella tai tehdä ajattelematta ihmistä ja asiakasta koskevaa eettisyyttä. Olemme hallituksen kanssa suunnitelleet iltaohjelmaa, jonne kutsumme kaikki päiville osallistuvat sosiaalityön opiskelijat. Jännää, vihdoin tapaan sossuja myös muista yliopistoista! On mielenkiintoista kuulla, kuinka heillä opinnot rakentuvat, millaisia urasuunnitelmia heillä on ja millaisena he kokevat yliopistonsa. Jos kiinnostaa, Sosiaalityön tutkimuksen päivien ohjelmaa pääset tarkastelemaan täältä: http://www.uef.fi/fi/yhteiskuntatieteet/sosiaalityon-tutkimuksen-paivat.

Opiskelijalle hyvin tärkeä asia jo tässä vaiheessa vuotta on kesätyöt. Takaraivossa koko ajan kolkuttelee ajatus mahdollisista kesätöistä ja niiden hakemisesta. Olen minä jo muutamia avoimia kesätyöhakemuksia lähetellyt.. Vielä kun jostain kuuluisi jotain! Sosiaalityön opiskelijoilla on Kuopiossa loistava mahdollisuus, koska Kuopion kaupunki on varannut sosiaalityön kesäsijaisuuksia esimerkiksi aikuissosiaalityöstä ja lastensuojelusta tietyn määrän sosiaalityön opiskelijoille. Itse hain viime vuonna lastensuojeluun kesätöihin, mutta koska opintoja oli takana vasta vähän, ei kesätyötä silloin vielä sossusta irronnut. Kaupungin kesätyöt eivät ole vielä auenneet haettaviksi, mutta pyrin sinne heti kun hakemuksen saa vain laitettua. ;)

Hieman ihmetystä on kuitenkin aiheuttanut minun kesätyöpaikan ykköstoiveeni.. Tepastelin nimittäin harjoittelun loppuessa vankilan johtajan puheille ja pyysin kesätyöpaikkaa vankilasta vanginvartijana! Työ ei sinänsä koulutustani vastaa, mutta minua kiinnostaisi työskennellä vankien kanssa ja nähdä vartijan työ. Johtaja väläytteli hieman vihreää valoa (ainakin omasta mielestäni), joten odotan innolla josko sieltä myönteinen päätös tulisi! Sitä odotellessa.

Kesätyöt ja harjoittelut ovat opiskelussa hyvin tärkeitä. Silloin saa kokemusta ja näkökulmia opiskelemaansa alaan. Olen kokenut harjoittelut hyvin tärkeiksi, koska olen saanut niiden avulla tarttumapinnan sosiaalityöhön ja tämän vuoksi luennoilla kuuntelu on helpompaa, kun voi liittää teoriaa käytäntöön. Harjoittelut kannattaa myös tehdä erilaisilla kentillä, jotta näkee alan laajasti. Jos menee putkikatseella eteenpäin, voi monta hyvää mahdollisuutta jäädä näkemättä.Kesää innolla odotellen,

Meri, sosiaalityön opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti