torstai 9. tammikuuta 2014

Uusia haasteita - luokanopettajaopinnot

Haastaja haarniskassaan

Uusi lukukausi pyörähtää käyntiin yliopistoissa tällä viikolla. Aloitin uusiin haasteisiin vastaamisen jo maanantaina, kun tein edelliseltä lukukaudelta rästiin jääneitä hommia. Täytyy myöntää, että oli ilo ylimmillään ja motivaatio kukki kun hoitaa tekemättä jääneitä tehtäviä heti vuoden alkuun! Ei maanantai toki kulunut pelkästään rästihommissa, vaan myös uutta tuli opittua.


Langoitin ompelukoneen- ihan ite!
Vieressä tuo hieno tasku.
Opiskelen sivuaineena luokanopettajaksi, ja opinnot sisältävät vähintään yhden kurssin kaikkia alakoulussa opetettavia aineita. Loppuvuodesta sähköpostiin kolahti muistutus lähestyvästä tekstiilityön perusteet ja pedagogiikka –kurssista. Ennen kurssia tulisi osata neuloa, luoda silmukoita, virkata,  ommella käsin ja tuntea ompelukoneen perusteet. Näitä taitoja aloitin harjoittelemaan maanantaina. Ei ollut helppoa. Ei tule olemaan helppoa. Toivotan itselleni onnea tekstiilityön kurssille: onnea, jos jotain, tulen tarvitsemaan selvitäkseni tästä koitoksesta. Suoriudun syksyllä erinomaisesti teknisen työn kurssista, täysin kädetön en siis ole. Kadehdin miehiä, jotka ovat tajunneet valita tekstiilityön teknisen työn sijaan joko ala- tai yläkoulussa. Toki tällaiset miehet ovat harvassa, koska eihän vielä nyky-Suomessa sovi miehelle opiskella tekstiilityötä, eihän? (no ei nyt aivan, paras opiskelukaverini opiskelee tekstiilityötä pääaineenaan.)

Maanantaina opettelin langoittamaan ompelukoneen, puolaamaan lankaa, nostamaan langan käsin puolalta paininjalalle ja käyttämään ompelukonetta. Osasin ommella kangaspalasesta taskun! Ompelun yhteydessä peruuteltiin, siksakattiin, otettiin saumavaraa, puhuttiin käänteistä ja päärmeistä. Paljon käsitteitä, paljon uusia asioita, paljon uusia haasteita. Yksin en olisi tästä selvinnyt, onneksi hyvinä kavereina on käsityönopettajaopiskelijoita! Tiistaina opettelin neulomaan ja kuvissa näette tulokset – säälittävältähän tuo näyttää mutta ihan ite tein! Tänään tulisi opetella virkkaamista – ei tule olemaan helppoa. Käsin ompelun ajattelin opetella itsenäisesti. Villakangastakista irtosi joululomalla nappi, eikä nyt taida olla enää mitään tekosyytä olla ompelematta sitä itse takaisin (yleensä keksin aina jonkun tekosyyn ja kiikutan ommeltavat asiat edellä mainituille ystävilleni).
Näin paljon sain neulottua,
jääköön kertomatta paljonko tähän meni aikaa.
Esimerkiksi tällaisten haasteiden eteen luokanopettajakoulutus sinut saattaa. Käytännön taitoja tulee opetella myös kuvataiteen, musiikin, liikunnan, teknisen työn ja biologian kursseilla. Teoreettisempaa osaamista vaativat matematiikan, fysiikan, kemian, äidinkielen, uskonnon ja historian opinnot. Kyseessä on siis äärimmäisen mielenkiintoinen ja monipuolinen opiskeltava kokonaisuus – suosittelen.


Haasteita riittää: otatko haasteen vastaan?

Hauskaa alkavaa kevättä!

-Ilja, kotitaloustieteen opiskelija SavonlinnastaEi kommentteja:

Lähetä kommentti