torstai 27. helmikuuta 2014

Ravitsemusta, hammasta ja nuoruutta

Ai ai ai. Tänään oli rokotukset ensi vuoden kliinisiä opintoja varten. Vasen käsi oli alkuun vähän kipeä. Tytöt ei valittanut yhtään ja mulla teki kipeetä. Olen siis oikein miehinen mies :D

Rokotusten jälkeen oli mikrobiologian luento mutta koin hyödyllisemmäksi opiskella omatoimisesti ja menin kirjastoon. Hieno valinta: vartin jaksoin keskittyä ja sitten päädyin ravitsemustieteen (Retikan tytöt) kanssa kahvittelemaan heidän kerhohuoneelle. Retikan tytöt kyselee ammatillisia vinkkejä hammaslääkärissä käynnistä ja oikomishoidosta. Kiva kun alkaa jo hieman tietää asioista ja osaa jotenkin neuvoa, vaikka ei vielä hoitaa saakaan. Terkkui Veeralta ja Marialta! Kivaa oli ravitsemustieteen kahvihuoneella.

Iltapäivällä mikrobiologian harkat. Harkan tavoitteena osoittaa kuinka tärkeää aseptiikka ja steriiliys on. Veikkaan, että tän kurssin jälkeen tulee pestyä kädet ennen ruokaa, ruoan jälkeen, ruoan välissä, ennen kahvia, ennen ulos menoa, sisälle tultua, käteltyä kaveria, nähtyä ihmisen. Siis koko ajan. Ammatin varjo puolia tosiaan on se, että tulee hieman hygienia friikiksi. Samoin kuin makeisten syönti jäänyt kokonaan.

Perjantaiksi pitäisi palauttaa pari esseetä liittyen kurssiin "Kvantitatiivisen tutkimuksen harjoitteet". Hyödyllistä asiaa ja tiedän tarvitsevani kurssin oppeja gradun tekemisessä, samoin kuin väitöskirjaani, mutta jotenkin tuntuu juuri nyt todella kuivalle. Tässä ehkä ainut minkä olen oppinut tähän mennessä:
Pari viikkoa sitten oli Denttarin vapaailta, se on meidän oma koko perheen ajanviettokonsepti. Tuolla kertaa leivottiin. Tässä aikaansaannoksia:


 Henk koht suosikki tuo alimmainen. Siinä on kakun koristeena ainejärjestömme Dentinan logo.

Vielä fiilistely kuva klinikan harkoista. Mukavaa oli taas päästä tekemään oikeasti jotain eikä vain tenttiin koko ajan lukea. 
Tää oli kyllä niin huippua! Muutaman vuoden päästä mä olen vakavasti otettava hammaslääkäri ja sinä olet potilaani! ;D Kasvankohan minä ikinä? En tiedä. No mutta opiskeluajasta pitää nauttia

-Anton
Hammaslääketiede

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti