maanantai 17. helmikuuta 2014

Hakemuksia hakemusten peräänHelmikuun puolta väliä mennään ja kesätöiden hakurumba on kiihkeimmillään, tästäpä syystä omakin aikani on mennyt hakemuksia raapustellessa. Missä menee terveen itsekehun ja yltiömäisen kehumisen raja, mitä ominaisuuksia työnantaja arvostaa juuri tässä tehtävässä, mitkä ovat vahvuuksiani, miten erottua muista hakijoista? Siinäpä kysymyksiä, joita olen tässä viime aikoina pohtinut. Vastahan vuosi vaihtui ja nyt pitäisi jo olla valmiina suunnittelemassa ensi kesää täyttä häkää. Toisinaan tuntuu, että kesätyöpaikat ovat jo menneet ja olen auttamattomasti myöhässä. Hakemusten perään on tullut ystävällinen vastausviesti: ”Olemme jo valinneet kesätyöntekijämme, mutta kiitos mielenkiinnosta”, hassua sinänsä kun ilmoituksen mukaan hakuaika ei ole vielä edes umpeutunut. Tällöin väistämättä herää kysymys, liekö todellinen haku edes oli auki ulkopuolisille. Saas nähdä, itse haluaisin pysyä Joensuussa kesän, mutta kesätöitä on löydyttävä. Vuokra ei maksa itse itseään ja pitää sitä opiskelijan jotain syödäkin. Kesätyörahoilla elän pitkälti koko loppu lukuvuoden, jotta voin keskittyä täysipainoisesti opiskeluun. Oma pääaine-sivuaineyhdistelmäni vaatii paljon töitä ja aikaa, joten 20 tuntia osa-aikatöitä viikossa kuulostaa melko mahdottomalta tällä hetkellä. Tarkoituksena kun on valmistua ensi vuonna, joten nyt on saatava suoritettua kaikki mahdolliset pakolliset läsnäolokurssit ja tentit.
 

Uskon, että useilla opiskelijapaikkakunnilla on sama tilanne. Tekijöitä löytyisi mutta työpaikkoja ei ikävä kyllä riitä kaikille, tai ainakaan sellaista työtä joka vastaisi edes etäisesti omaa opiskelualaa. Oma tutkintoni on melkoinen sillisalaatti ja tässä kohtaa kansainvälisestä suuntauksesta ei ole kovinkaan hyötyä, kenties jopa päinvastoin. S-marketin kassalla ei liiemmin Eurooppaoikeuden opinnoista ole hyötyä, ja melko hyvä tuuri saa sattua että pääsisin ranskaksi palvelemaan asiakkaita. Itselläni on menossa 4.vuosi opintoja, joten lieviä paineita alkaa kerääntyä, pitäisi nähtävästi olla jo oman alan töitä CV:tä koristamassa. Toisaalta mikäli ryhtyy liian ronkeliksi, voi lopulta huomata istuvansa kotona tyhjän panttina ja se on kyllä mielestäni vieläkin huonompi vaihtoehto. Olen jo monta vuotta työskennellyt golf kentillä, ja olen kyllä nauttinut jokaisesta kesästä. Toisinaan toki jatkuva vesisade tai ulkovessojen putsaus ovat hieman lannistaneet, mutta upea työilmapiiri on usein paikannut paljon. Toissa kesänä pesin Abloylla 725 ikkunaa kakkostyöni puitteissa, joten ei voi väittää että olisin turhan nirso töiden suhteen ja osaanpahan nyt ainakin pestä ikkunat kivan kiiltäviksi.


Olen toki miettinyt myös ulkomaille lähtöä, mutta siinä vaiheessa jäisin todennäköisesti miinuksen puolelle, koska asumiskulut tuplaantuisivat ja tämän lisäksi tulisivat vielä matkakulut ja paikalliset elämiskustannukset. Toki voisin vuokrata oman asuntoni, mutta kalustettuna vuokrattaessa saa olla melkoinen luotto vuokraajaan. Ensi vuonna luovutan asuntoni pois, kun lähden kevääksi taas vaihtoon ja sitten olenkin valmis valloittamaan maailmaa vaikka koko kesän ihan sen mukaan mistä löytyy töitä. Täksi kesäksi kun vain löytäisin mukavan työpaikan Joensuusta, onhan nyt kyseessä kuitenkin todennäköisesti viimeinen kesäni täällä kauniissa Itä-Suomessa. Peukut pystyyn! 

Elisa- Oikeustieteiden opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti