torstai 20. helmikuuta 2014

Kirja käteen ja lukemaan siitä!

Helmikuu. Pääkaupunkiseudun opiskelijat viettävät jo hiihtolomaa, mutta täällä pohjoisimmilla leveysasteilla paahdetaan vielä kouluhommia. Minä yritän valmistautua pitämään ruotsinkielistä esitelmää alkoholisairauksista, pysyä selvillä mikrobien maailmasta ja seurailla vastapainoksi olympialaisia. Stafylococcus aureus, epidermidis, saprophyticus...

Missasin valitettavasti viimeviikkoiset penkkaritkin kouluhommien takia. Pikkuveljeni potkittiin pois koulusta Hipsu-asussa, olisin kyllä halunnut nähdä sen! Olin kolme vuotta sitten omissa penkkareissani Laa Laa. Niin se aika vaan menee.

Abiturientti, lukuloma on nimensä mukaisesti lukemista varten. Lue oikeasti niihin kirjoituksiin. Uusintakokeisiin lukeminen ei ole mitään herkkua. Tsemppaa nyt kunnolla ja hoida hommat pois kuleksimasta. Itse hoidin homman aikoinaan kotiin piparminttujäätelön voimin.

Abiturienttien ohella moni muukin on varmaan tarttunut taas lukiokirjoihin. Esimerkiksi lääketieteen pääsykokeissa valintakoemateriaali perustuu nykisin lukion biologian, kemian ja fysiikan oppimääriin. Toivottavasti te vanhemmat lääkikseen hakijat olette jo aloittaneet luku-urakkanne. Jos ette, niin mielestäni nyt olisi melkein viimeiset hetket aloittaa.

Älkääkä pelkästään lukeko kirjoja. Opiskelkaa ja oppikaa niistä kirjoista! Sillä ei ole väliä, kuinka monta kertaa luet kurssi- tai valintakoekirjat läpi. Yksikin kerta voi riittää, jos luku-urakan tekee huolella.

Tee muistiinpanoja. Piirrä ajatuskarttoja. Pänttää. Mieti luvun lopuksi, osaatko nyt juuri lukemasi asiat. Matikan, fysiikan ja kemian selvittämiseksi laske, laske ja laske. Älä aliarvioi mitään koetta ja muista, että arvosana voi olla yhdestäkin pisteestä kiinni. Jaksa siis kerrata asiat vielä kerran ennen kokeeseen menoa. Haluaisin sanoa, että älä turhaan stressaa, hyvällä tsempilläkin pärjää pitkälle, mutta se ei valitettavasti ole aivan totta. Kokeeseen on helpompi mennä hyvällä tsempillä, jos hommat on hyvin hanskassa.

Yliopiston Saima-lehden abinumero julkaistaan helmikuun lopussa. Minä ja pari muuta lähettilästä vastailimme Saiman toimittajan kysymyksiin omien alojemme valintakokeisiin liittyen. Toivottavasti saamme jutun myöhemmin tänne teidänkin nähtäväksenne.

Ps. Leijonat ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti