tiistai 4. helmikuuta 2014

Opiskelijan arkea, mallia järjestötoimija.

Aamulla olisi ollut metsäekonomian luento alkaen klo 08:15, mutta tuon jätin välistä ja keskityin nukkumatin suomaan pilvilinnaan. Perustelin ratkaisun itselleni oman jaksamisen näkökulmasta, sillä tiukka päivä oli edessä ja keskiviikkona olisi vielä tiukempi. Kello yhdeksän jälkeen aloitin päivän ohjelman todenteolla ja vuorossa olikin juoksevien asioiden hoitaminen. Kyseisellä asialistalla oli mm. matkalaskujen tekeminen, junalippujen varaaminen keskiviikolle ja perjantaille sekä tilavarauksen tekeminen seuraavalle kokoukselle.

Aamupäivän kiireiden jälkeen pystyi mieltään rentouttamaan päivän toisella luennolla aiheella metsien suojelun ekologiset perusteet, mitä en ajatellut ohittaa. Luennolla törmäsin kuitenkin vanhaan tuttuun ja meninkin hänen viereen istumaan. Tämän opiskelijakollegan kanssa keskustelimmekin hetken luennon aiheesta, kunnes päästiin muihin opiskelijan mieltä stressaaviin asioihin. Keskustelu lainehti tulevien kesäntöiden sekä nykyisen asuntotilanteen kautta kandin ja gradun tekemiseen. Loppu tulemana molempien tutkimukset etenevät, mutta tarkempaa aikataulua niiden valmistumisesta ei ole tiedossa.

Päivän järjestötoiminta annos tuli täytettyä Pohjois-Karjalan metsänhoitajien edustajan kanssa, kun hän tuli tapaamaan ainejärjestöni Joensuun metsäylioppilaiden hallitusta yhteistyön merkeissä. Vuoden yhteisinä tavoitteina on mentoroinnin järjestäminen Joensuussa sekä yhteisien tapahtumien luominen. Toisin sanoen, vuoden aikana on luvassa verkostoitumista molempiin suuntiin. Tämän alustuksen jälkeen hallituksemme pystyi aloittamaan kokouksensa. Kahden ja puolen tunnin kokouksen aikana käsittelimme mm. tulevan kevään tapahtumia, kv-toimintaamme sekä edustus- ja kilpailumatkoja. Toki keskustelimme myös ensi viikon suuresta tapahtumasta eli Räkäposkella-hiihtotapahtumasta. Järjestelyt ovat mitä mainioimmalla tasolla, kunhan lunta olisi vielä ensi viikollakin.Päivän päätteeksi löysin itseni yliopiston IT-luokasta tekemässä metsäekonomian harjoitustehtäviä. En kuitenkaan ollut yksi, itseni lisäksi luokassa oli toinenkin tekemässä tehtäviä. Liikaa en aikaani tuollakaan viettänyt, sillä totesin päivän olleen jo tarpeeksi tehokas ja kämpillä olisi luvassa valmistautuminen keskiviikon haasteisiin. Päivän viimeisenä haasteena olikin laukun pakkaaminen keskiviikon kokousta varten ja siten nukkumatin pilvilinnoille siirtyminen, sillä aamulla tulisi keretä klo 05:28 lähtevään junaan kohti Helsinkiä.

- Juho

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti