perjantai 21. helmikuuta 2014

SOOL:in TalvipäivätSavonlinnan OKL:llä on valmistauduttu opettajaksi opiskelevien Talvipäiviä varten kuumeisesti; pari viikkoa sitten osa opiskelijoista otti osaa Talvipäivä-approon ja viikolla tekstiilityöluokan ompelukoneet ovat käyneet kuumana kun Talvipäiväkansa on ommellut viimeisiä haalarimerkkejä haalareihin. Savonlinnasta Talvipäiville Joensuuhun osallistuu yli 150 henkeä! Osa savonlinnalaisista lähti jo aamulla Kuopioon bilettämään ja he jatkavat sieltä Joensuuhun. Osa ahkerista opiskelijajuhlijoista ottaa Talvipäivät tosissaan (ts. lämmittää maksaa) ja valmistautuu koko viikon varsinaista festariviikonloppua varten. 

Mitkä ihmeen Talvipäivät? Kaikista Suomen opettajankoulutuslaitoksista osallistuu opiskelijoita viikonlopun viettoon yhdessä yliopistokaupungissa vuorollaan. Perinne on jatkunut katkeamattomana vuodesta kivi ja nakki, eli vuodesta 1947! Pari vuoden päästä vietetään siis Talvipäivien kuusikymppisiä. Alkuvuosina ohjelma oli perinteisempää; talviurheilua, tansseja, runonlausuntaa jne. Nykyisin ohjelmassa on avajaiset, iltabileet, talviriehaa, päivätansseja ja bileitä öisin. Majoittuminen hoidetaan kouluilla luokkahuoneissa ja liikuntasaleissa – niiltä osin kun keretään majoittumaan.

Sunnuntaina paluukyydissä on hiljaista kuin hautajaisissa. Viikonloppu vaatii veronsa. Tähänkin tapahtumaan on mahdollista osallistua päihteettömänä, joko osallistuen yhteiseen ohjelmaan tai todella laadukkaaseen päihteettömään ohjelmaan. Opiskelijakulttuuri ei siis pakota päihteiden käyttöön!


Kuvatulitusta ja tunnelmia tapahtumasta voit seurata facebookista: https://www.facebook.com/tp14joensuu?fref=ts

-Ilja, kotitaloustiede

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti