perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappuna siellä, täällä ja tuolla

Kuten parina aikaisempanakin vuonna, niin metsätieteilijän vappu on ajanjakso jolloin kevään opinnot on saatu taputeltua ja kesätöihin valmistaudutaan. Miun viimeinen tentti tältä keväältä oli maanantaina, minkä aiheena oli ruotsin kielen kirjallinen osaaminen. Tuon tentin jälkeen aloitin koko vartalon rentoutuksen unohtamalla kouluasiat samalla altistuen sohvan pauloihin. Sohvan pauloihin en jäänyt koko viikoksi, vaan aloitin vapun juhlistamisen tiistai-iltana. Tiistain aamupäivä ja päivä kuluivat rattoisasti paperitöiden parissa, minkä lisäksi suoritin maanantaina 05.05.2014 alkavan työtehtävän esivalmisteluita.

Team JOKE valmiina illan rientoihin
Tiistai-iltana kokoonnuimme ystäväporukalla ja suuntasimme Amazing Race-kilpailuun. Kilpailuun osallistuin ystäväporukalla, jonka parissa olen toiminut opiskeluaikanani. Heilläkin alkaa opinnot olemaan tältä keväältä ohi, niin hekin pystyvät sitä juhlistamaan illan aikana. Itse kilpailu on televisiosta tuttu, mutta hieman muokattuna opiskelijaystävällisempään suuntaan. Emme lähteneet kiertämään maapalloa, vaan pysyttelimme turvallisesti Joensuussa. Tänä vuonna rastien teemoina olivat eri valtiot. Tehtävinä olivat mm. Ukrainan kriisin ratkaiseminen ja Pohjois-Korean johtajan miellyttäminen uudella urheilulajilla. Kilpailussa palkittiin parhaiten menestynein sekä pukeutunein joukkue. Valitettavasti joukkueemme ei kokenut suurta menestystä kummassakaan kategoriassa illan aikana. Kilpailun jälkeen ilta jatkui minun osalta metsiksen saunaillassa, missä oli meininki vasta aluillaan vapun suhteen.

Kasteen tunnelmia Ilosaaressa
Keskiviikko eli vapun aatto oli meille metsätieteilijöille suuri päivä. Tuolloin klo 12:00 Ilosaaren laguunissa meidän torstit (fuksit) kastautuivat forsteiksi. Perinne on ollut voimissaan jo 30 vuotta, mitä kunnioittavat niin nuoret kuin vanhemmat opiskelijat. Forstikasteessa kustakin torstista lausutaan lyhyt kertomus ennen kuin hän kävelee tukkia pitkin hyiseen veteen. Vain kastautunut torsti voi kutsua itseään forstiksi ja pukea ylleen metsän vihreät opiskelijahaalarit. Metsiksen vappu pystyi alkamaan. Ainut valitettava seikka tämän vuoden kasteessa oli jäiden vähyys, perinteisesti torstit ovat pulahtaneet jäiden sekaan.

Keskiviikkona oli myös perinteinen alkukivien ja Torso-patsaan lakitus, näiden lakituksen välissä oli ISYY:n vappukulkue Joensuun kampukselta ilosaareen. Täky vastasi alkukivien lakituksesta, kun kampusvaliokunta vastasi Torson lakituksesta.  Minun osani oli toimia lippuairueessa ISYY:n lipun kantajana. Valitettavasti ISYY:llä ei ole vielä lippua, niin turvauduimme Joensuun yliopiston aikaiseen JOYY:n lippuun. Pienessä tuulessa liput liehuivat komeasti, mutta rasittivat kantajansa käsiä. Toki kantamista oli helpottamassa erillinen kantohihna, mutta sekään ei kaikkea painoa vastuulleen ottanut. Ilta jatkui perinteisesti metsiksen saunaillassa, jossa musiikista vastasi DJ TeppoJohannes.  

Lippuairue odottaa varapuheenjohtaja Antti Saarelaisen puhetta
Torstaina vapun juhlinta jäi osaltani pieneksi, sillä jouduin aloittamaan muuttovalmisteluja sekä pakkaamaan kesäksi kaiken tarvitsemani. Samanlaisella tarinalla kului myös tänään perjantaina, mutta sain itseni liikahtamaan kohti Keski-Suomea. Ensi viikolla alkaa nuo mielenkiintoiset ympäristötarkastajan tehtävät, mutta siitä lisää ensi kerralla. 

Juho (Metsis)


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti