tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kevään arkea

Päiväni ei alkanut tänään samanlaisella sykkeellä kuin aikaisemmin, sillä aamuluento oli peruuntunut luennoitsijan sairastuttua. Toki mielessä käväisi ajatus yöunien jatkamisesta, mutta en halunnut pilata sopeutumistani aikaisiin herätyksiin. Vaihtoehtoisen toiminnan etsimisessä ei kauaa mennyt ja aloitin kertailemaan huomiseen tenttiin. Tenttiin kertailun lisäksi aamupäivän ohjelmassa oli optikolla vierailu. Optikolla sain päivitettyä ”sokeus”-asteeni, jossa ei ollut tapahtunut muutoksia. Samalla tilasin kuukausikäyttöisiä piilolinssejä, joista on hyötyä vapaa-ajan urheilusuorituksissa sekä ensi kesän työtehtävissä. Minulle piilolinssit ovat miellyttävämmät kuin silmälasit, mutta nehän ovat immeisen mieltymyksistä kiinni.


Vain murto-osa opeteltavista hyönteisistä.
Iltapäivällä pääsin jo päivän muusta aikataulusta kiinni ja olin hetken opiskelemassa sekä tunnistamassa metsäluonnon ja puiden tuholaisia ja tauteja. Kevään aikana minun tulisi läpäistä kaksi tunnistustenttiä. Ensimmäisessä tentissä tulisi tunnistaa tuhohyönteiset ja niiden syömäjäljet, kun toisessa tentissä on vuorossa puiden taudit sekä käävät. Tehtävä kuulostaa helpommalta kuin mitä se on, mutta muutamat hyönteiset voidaan erottaa toisistaan vain mikroskoopin avulla. Tällöin mielessä on mm. kovakuoriaisten peräosassa oleva peräkuoppa sekä karvoituksen määrä ja laatu. Haastetta lisää latinankielisen nimen muistaminen suomenkielisen lisäksi. Syy latinankielisen nimen osaamiseen ovat kansainväliset, koska kansainvälisissä keskusteluissa ja tutkimuksissa lajit käsitellään niiden latinankielisillä nimillä.

Puissa esiintyvät käävät, taudit sekä hyönteisten syömäjäljet näyteastioissaan. 
Päivän viimeisenä luentona oli ensimmäinen maisterikurssini eli metsä- ja puutuoteyrityksen johtaminen  ja kilpailukyky-kurssi. Kurssilla käsitellään yritysten toimintaa ja perustamista metsäisestä näkökulmasta. Mielenkiintoiseksi kurssin tekee sen harjoitustyö, jossa suunnitellaan omapieni yritys toimintasuunnitelmineen ja kirjanpitoineen, tämän lisäksi kurssilla vierailee luennoitsijoita eri yrityksiltä. Kevät on muutenkin kiireinen ja pitkään mietin kurssin tuoman työtaakan määrää verrattuna käytettävissä olevaan aikaani. Totesin kurssista olevan nyt enemmän hyötyä kuin myöhemmin kahden vuoden päästä. Kyseinen kurssi järjestetään vain joka toinen vuosi, mikä tuki päätöstäni osallistumiseni suhteen.


Päivän viimeisenä aktiviteettina ennen juoksulenkkiä oli edustajistoryhmäni tapaaminen sekä keskusteleminen tulevasta edustajistonkokouksesta. Reippaaseen keskusteluun oli mukava osallistua sekä seurata sen antia. Mutta nyt täytyy nykäistä juoksuvermeet ylle ja suunnata raikkaaseen ulkoilmaan.

- Juho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti