torstai 10. huhtikuuta 2014

Mission possible: Kandi
Muutama viikko sitten tosissaan aloitin kandidaatin tutkielman (=kandin) parissa uurastuksen. Sain aiheen ja muutaman artikkelin jo ennen joulua. Tarkoituksena oli, että tutustun aiheeseen talven aikana, jos aikaa riittää. Aikaa ei sitten tuntunut kuitenkaan olevan. Se ei sinänsä stressannut, kun en mitään tavoitteita ollut laittanut. Saimme itse valita minkä tyyppinen aihe olisi. En sen kummemmin miettinyt mikä olisi helpoin vaan menin sen mukaan mikä eniten kiinnosti. Aiheekseni valikoitui proteiinit ja tarkemmin allergeenit (allergiaa aiheuttavat molekyylit) ja allerginen reaktio. Aihe vaati itseltäni aika paljon syventymistä, kun en ole opiskellut yhtään biokemiaa, mikä olisi ollut tässä kohtaa hyödyllistä. Sain kuulla ohjaajaltanikin, että aika haastavan homman olet ottanut. Joten ei muuta kuin tuulta päin!

Kandissani tulee olla noin 20 kirjallisuusviitettä, joka tarkoittaa sitä, että minun tuli etsiä 20 aiheeseen liittyvää tieteellistä artikkelia tai kirjaa. Viitteiden etsimiseen meni yllättävän kauan aikaa. Löydettyäni sopivat kirjat ja artikkelit silmäilin niitä sen verran läpi, että olin kartalla mitä tietoa niissä on ja missä vaiheessa niitä tarvitsisin. Myöhemmin, kun olisin oikeassa kohdassa, lukisin ne täsmällisesti läpi. Sisällysluettelon olin suunnitellut ohjaajan kanssa ja sen mukaan lähdin etenemään.


Totesin jo alkumetreillä, että on tämä tekstin synnyttäminen vaikeaa.
Aloitus on aina hankalinta. Välillä vain istun tietokoneen ääressä ja tuijotan tyhjää ruutua. Silloin ei auta muuta kuin kirjoittaa, vaikka teksti kuulostaisi kuinka tyhmältä. Siitä se sitten lähtee vauhtiin. Oma tyylini on sellainen, että yhtenä päivänä tavoitteena ei ole muuta kuin saada tekstiä paperille (siis wordiin). Seuraavana päivänä sitten viilailen tekstin rakenteen hyväksi ja sujuvaksi. Usein käy niin, että korjaan tekstiä vielä monta kertaa ennen kuin olen siihen tyytyväinen. Taitaa olla pientä perfektionistin vikaa...

Tekstiä on tällä hetkellä reilut kuusi sivua valmiina. Se on noin kolmasosa lopullisesta määrästä. Oma kirjoitustahtini on puoli sivua per tunti eli ideaalitilanteessa tarvitsisin enää kolme täyttä, kahdeksan tunnin työpäivää, niin homma olisi valmis!  Tuohon tahtiin en kuitenkaan aivan tähtää, tavoitteena on olla toukokuun puolessa välissä valmis. Ensi viikolla vietän alkuviikon ainoastaan kandin parissa ja sen jälkeen lähden pääsiäislomalle päätä tuulettamaan.


Keväisin terveisin,

Eveliina

Toinen kahdesta työpisteestäniEi kommentteja:

Lähetä kommentti