keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Alpeilla

Opiskelukavereita Alpeilla. Korkein huippu 4000m. Pisin laskettelurinne 22km. Tulethan ensi vuonna mukaan!? :)

Meidän fukseja. Italian aurinko ja Alpit.

Raclettea ja fondueta syötiin. Hyvää oli :)


Ruokaa edessä ja hymy leveänä

Välillä tuli hieman liian kovaa laskettua, kun sauvatkaan eivät kestäneet vauhtia :D
Hiihtoloma. Yleensä olen hiihtoloman ollut töissä tai sitä ei jostain muusta syystä ole ollut. Tänä vuonna on ollut aivan mahtava hiihtoloma! (Tosin tää taitaa olla muille pääsiäinen :D ) Ja siis ihan oikeasti siihen on sisältynyt lunta ja suksia. Ainejärjestömme kanssa olemme Alpeilla Italiassa ja Sveitsissä. Viides päivä takana ja muutama vielä edessä. Laskettelu saa aivan eri mittakaavat täällä. Korkeimmillaan päästään 4000m. Laskeminen on nautinto, kun ei tarvitse koko ajan hississä palella. Pisin rinne on 22km. Niin paljon on rinne kilometrejä täällä, että vielä en ole ehtinyt sitä pisintä laskemaan. Huomenna kuitenkin herätään aamu seitsemältä, jotta ehditään kaikissa paikoissa vielä käymään.

Eilen meillä oli sitsit (opiskelijoiden iloinen illanvietto) paikallisessa ravintolassa. Tarjoilijat olivat haltioissaan kuinka hyvän fiiliksen toimme sinne, mutta muutama asiakas katsoi hieman oudosti ja jossain vaiheessa meitä pyydettiinkin lopettamaan laulaminen. Eipä se menoa haitannut, sillä siirryimme Italian lämpimään ulkoilmaan ja jatkoimme veisaamista.

Vaikka rinteet ovat olleet todella hyvässä kunnossa ja näkyvyys yhtä aamua lukuunottamatta täydellinen, niin ilman tappioita emme ole selvinneet. Ensimmäisenä päivänä musta silmä. Toisena polven siteet venähtivät ja sama kävi myös ranteelle. Pahimpana ollut suksien tarttuminen railon reunaan ja katoaminen pimeyteen. Onneksi itse laskettelijalla oli sen verran vauhtia, että lensi railon yli ja pääsi kävelemään takaisin kylään. Sattumuksista huolimatta kaikki ovat jatkaneet laskemista ja nauttineet Alppien ruskettavasta auringosta.

Koulun puolesta reissu sattui hieman huonoon saumaan nimittäin eilen minun olisi pitänyt olla Kuopiossa tentissä ja luennoilla, mutta onneksi pystyn uusimaan vielä kevään aikana. On niin mahtava reissu ollut, että ehdottomasti kannatti tulla. Vaikka puolet vielä jäljellä, niin odotan jo kovasti ensi vuoden matkaa Alpeille. Luulen, että tämänkin lukee moni joka syksyllä aloittaa meillä opiskelun, joten varatkaahan pääsiäiselle kalenteriin se viikko Alppeja varten.

Terkkuja Alpeilta
-Anton, Hammaslääketiede

(kirjoitettu ke 16.4. Ei ollut nettiä rinteessä niin ei voinut aiemmin julkaista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti