sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

SciFest Joensuussa

Levähtäviä kävijöitä SciFest Plazalla

Robotiikkaa tietojenkäsittelytieteen pajalla
Joensuun lähettiläät ovat saaneet ahkeroida tällä viikolla, sillä tehtävää on riittänyt. Heti pääsiäismaanantain jälkeen alkoivat lukiovierailut ja torstaina starttasi SciFest. Mikäli tapahtuma ei vielä ole jollekulle tuttu, niin tiedoksi, että SciFest on lapsille, nuorille, koululaisille ja opettajille suunnattu tiede- ja teknologiafestivaali. Tapahtumassa on tarjolla erilaisia luonnontieteisiin liittyviä työpajoja, luentoja, näyttelyitä ja muuta ohjelmaa. Tänä vuonna tarjonnassa oli muun muassa matemaattisia taikatemppuja, avainten kuparointia, robottien ohjelmointia, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä väittelykilpailu. SciFestin pääjärjestelyistä vastaavat Joensuun Tiedeseura ja Itä-Suomen yliopisto, joten luonnollisesti myös lähettiläät olivat tapahtumassa mukana.


Mielenkiintoinen luento menossa
Torstaina ja perjantaina tapahtuma täyttyi ympäri Pohjois-Karjalaa saapuneista koululaisryhmistä. Lähettiläät päivystivät alueen keskellä sijaitsevalla Plazalla, jossa ahkerasti pajoja kierrelleet koululaiset saivat hetken levähtää ja kertoa kokemuksiaan tapahtumasta. Pääosin palaute oli positiivista ja monista pajoista kerrottiin innoissaan posket hehkuen. Ainakin limalöllöjen teko oli yhden poikaporukan mielestä tapahtuman parasta antia ja löllöjä esiteltiinkin innoissaan Plazan sohvalla levähdettäessä."Hei täällä on joku siisti kamerajuttu, mennään kattomaan!"
Lauantaina ohjelmassa oli puolestaan perhepäivä, jolloin myös perheen pienimmät pääsivät vanhempiensa kanssa mukaan. Tuolloin lähettiläiden tärkein tehtävä oli ilmapallojen jakaminen kävijöille, niin pienille kuin vähän isommillekin. Omien laskujeni mukaan ilmapalloja meni reilusti yli viidensadan, joten niiden täyttämisessä ja jakamisessa saikin melkoisesti huhkia. Onneksi saimme täyttöön apua ahkerilta Itä-Suomen koululaisilta, ilman heitä moni kävijä olisi jäänyt ilman palloa.

Karelia AMK:n paja

Tapahtuma oli myös visuaalisesti aika upea. Areena oli normaalia hämärämpi ja esimerkiksi seinät ja katot oli valaistu sinivihrein sävyin. Ei heti ensimmäisenä olisi tullut mieleen, että nyt ollaan liikuntahallissa. Hämäryyden vuoksi monet pajat käyttivätkin erilaisia kohdevaloja ja muita valaisuun liittyviä kikkoja, jotka saivat pajat näyttämään houkuttelevilta. Hämäryys kuitenkin hankaloitti tämän amatöörikuvaajan työtä melkoisesti, joten pahoittelen kuvien laatua! Jospa niistä kuitenkin saisi hieman kiinni tapahtuman fiilistä.

Itselleni tapahtuma oli täysin uusi kokemus, sillä en aiempina vuosina ole aikeista huolimatta päässyt mukaan. Tapahtumasta jäi erittäin positiivinen fiilis ja aion ehdottomasti osallistua siihen myös ensi vuonna. Monet pajat tarjosivat erittäin mielenkiintoista tekemistä ja olisi ollut mukavaa kierrellä niitä vähän enemmänkin. Suosittelenkin erittäin lämpimästi ensi vuoden tapahtumaan osallistumista ihan kaikille!

-Annu, tietojenkäsittelytiede

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti