keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Puheenaiheena lapset, Alpit ja kannabisKesä lähestyy ja kaverit alkavat miettiä kesää ja kesätöitä. Osa menee oman alan hommiin hammashoitajiksi, osa tekemään jotain aivan muuta. Itsellä edessä syventävät opinnot (opinnäytetyö). Istun siis kesän helteet kirjastossa lukemassa artikkeleja, tekemässä tutkimussuunnitelmaa ja kirjoittamassa kirjallisuuskatsausta. Aiheeni on mielenkiintoinen ja itseni näköinen, mutta luulen, että välillä on pakko pitää lomaakin. Elokuussa on Egyptissä kansainvälinen liittokokous/kesäleiri. Sinne olisi huippua lähteä. Muutenkin tässä reissuja paljon edessä. Perjantaina lähdetään ainejärjestön kanssa Alpeille viikoksi laskettelemaan. Lokakuussa Pohjoismainen Odontologiska Spelen Tukholmassa. Toivottavasti opinnoista saa sen verran vapaata, että näille reissuille pääsee mukaan.

Oma tuutorointini on jo takana päin, mutta olen tänä vuonna oppilaskuntamme tuutorikouluttaja, seniorituutori. Lauantaina oli ensimmäinen tuutorikoulutus. Eilen oli kouluttajien kesken kokous, jossa ideat lensivät ja ensi vuoden tuutoreiden koulutukseen kyllä panostetaan. Ryhmähenki tulee olemaan korkealla kun uudet opiskelijat saapuvat 1.9.2014. Huomenna on seuraava koulutus ja sen jälkeen seniorituutorit näyttävät uusille tuutoripyrkijöille, miten todellinen tuutori höpläyttää junnua. Keväällä vielä sitsit ja kesällä sitten tuutorileirille.


Ruokapöytäkeskusteluja: pinnalla ollut kannabiksen laillistaminen ja lasten aminohappokoostumus. Miten ne liittyvät toisiinsa jääköön vain pöytäseurueemme tietoisuuteen.


Lauantaina oltiin biolääketieteen vuosijuhlilla. Mukavat frakki-ja iltapukujuhlat. Vakuuttavaa oli varsinkin opiskelijoiden arvostus kunniajäsenenä palkittua luennoitsija Atte von Wrightiä kohtaan. Professori piti puhetta silmät kiinni ja puhui sydämestään koko salin kuunnellessa hiiren hiljaa. Seuraavana päivänä kävin katsomassa lääkiksen speksin. Speksi on opiskelijanäytelmä. Täysin opiskelijavoimin toteutettu. Sen paras puoli on yleisön mahdollisuus osallistua tarinaan. Kuka vain katsoja voi huutaa: "Omstart!" Jolloin kohtaus alkaa alusta, jollakin tavalla muutettuna. Parhaat naurut saa kun näyttelijä häkeltyy uudesta käänteestä ja keksii jonkin mahtavan jatkon. Tämän vuoden speksit on jo myyty loppuun, mutta olkaa ensi keväänä hereillä ja käykää katsomassa speksi. Ehdottomasti yksi parhaista kulttuuritapahtumista opiskelijapiireissä.

Tekemistä on paljon ja välillä tuntuu raskaalta hoitaa opiskelu samalla. Onneksi seuraava tentti on vasta toukokuun lopussa. Tosin se on ison puoleinen ja täytyy alkaa ajoissa siihen lukemaan. Farmakologia, lääkeaineoppi, on pikkutarkka ja paljon muistamista vaativa kurssi. Peruspäivä itsellä ollut tällä viikolla: 8:15 luennolle, 11:00 lounas, 12:15 luennot jatkuvat, 15:45 välipala, 16:30 itsenäistä opiskelua, 18:30 vapaus ja illan riennot.

Kaiken kaikkiaan opiskelu on mahtavaa, onneksi se ei aivan vielä ole loppumassa. Hyvää ja aurinkoista kevättä kaikille! Toivottavasti näen monet teistä keväällä pääsykokeissa. Saatat tuntea minut vaikka en sinua tunnekaan. Tule silti morjestamaan ja vaihtamaan kuulumiset.Tässä vielä fiilistä Lexin, Turun oikeustiede, vuosijuhlilta. Meno on aivan kuin Linnanjuhlissa.
Opiskelu on mukavaa :)

Terkuin,

Anton Mustonen
2. vuosikurssi
HammaslääketiedeEi kommentteja:

Lähetä kommentti